dilluns, 19 de setembre de 2011

Les òperes a través del món

Les revistes especialitzades ens presenten la nova temporadaAmb el títol de “Les opéras a travers le monde” la revista francesa Opéra Magazine treu aquest mes un número especial dedicat a la programació operística dels principals teatres lírics del món (Europa i Amèrica del nord).
La prestigiosa revista fa un recorregut que analitza i comenta els repertoris, els muntatges i els repartiments més destacats de la temporada 2011/2012. Inclou un anexe amb els títols, des de l’A d’Adriana Lecouvrer a la Z de Der Zwerg, de totes les òperes representades durant el curs, destacant-ne les rareses i les obres de nova creació.

Per la seva banda, la revista Opera Actual inclou un interessant article sobre el paper de les arts plàstiques a l’àmbit de l’òpera. Hi destaquen dues produccions recents: l’Elektra que inaugura la temporada del Teatro Real, amb escenografia de l’artista Anselm Kieffer, i la producció presentada en la Trienal del Ruhr de La Flauta Màgica realitzada per Jaume Plensa, amb colaboració de La Fura dels Baus.

La Revista Musical Catalana presenta nou curs i nou format de revista. Amb noves seccions i disseny més acurat, la revista, ara de periodicitat bimensual (el preu varia molt poc), inclou un dossier sobre Pau Casals, en ocasió del cinquantè aniversari de la primera actuació de Casals a la seu de les Nacions Unides i del quarantè aniversari de l’estrena de l’Himne de l’Onu.