dijous, 8 de desembre de 2011

El debut de Jaroussky al Liceu o el començament d'una gran amistat


Podem donar fe de l’entusiasme que ha despertat el contratenor francès Philippe Jaroussky al seu pas pel Liceu. Ho hem vist en el gran interès que el públic ha mostrat per la seva discografia; una discografia variada i inusual: des de música de J.C. Bach a un monogràfic sobre Antonio  Caldara, passant per un disc dedicat a música francesa del segle XIX. El CD “Carestini. The story of a castrato”, amb el repertori més semblant al del recital del passat divendres (conté entre d’altres, tres àries de Handel), es va exhaurir en poques hores.En acabar el concert, vam seguir comprovant l’acceptació per part del públic barceloní urant l’hora i mitja que el cantant va estar signant cds a la recepció del teatre. I en aquella estona també vam descobrir la sensibilitat i l’interès per part de  Jaroussky vers els seus admiradors. Es veia relaxat i content davant el centenar de persones que li preguntaven insistentment  quan tornaria a actuar a Barcelona; i fins i tot, diríem que emocionat, quan una admiradora francesa catalana li demanava que signés damunt dos poemes escollits d’un llibre de Verlaine.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola! Sóc l'admiradora "francesa" que va demanar a Jaroussky que li signés, en un llibre de Verlaine, el poema "L'heure exquise” que ell canta a “Opium". Però no sóc francesa, sóc catalana!!

Desfeta la confusió, penso que estaria bé que, des de Laie-Liceu es pogués endegar una mena de “club de fans de Jaroussky”, a veure si aconseguíem que vingués més sovint a Barcelona o a alguna altra capital catalana. A Espanya hi ha anat força vegades i aquí només va venir el 2005 o 2006, quan va cantar amb la Núria Rial i ara al desembre.
Aquí, Jaroussky agrada a molta gent; ja ho vau veure; i hi ha molta gent a qui li agradaria si pogués escoltar-lo.
Salut!
Mercè