divendres, 10 de febrer de 2012

30 anys de Les Arts Florissants


Fundat per William Christie en 1979, el conjunt Les Arts Florissants acaba de celebrar el seu 30è aniversari i per aquest motiu l’editorial francesa Éditions Images En Manoeuvres ha publicat un magnífic llibre d'homenatge: William Christie et Les Arts Florissants. 30 anées en images.

A través de trenta i una obres d’entre les centenars recreades per Les Arts Florissants, el llibre convoca els grans noms de la música europea: Monteverdi, Purcell, Lully, Charpentier, Rameau, Haendel o Mozart i permet d’aprofondir en la mestria de Christie, del seu conjunt i dels solistes que han compartir la seva aventura.

Profusament il.lustrat amb fotos de concerts i representacions, aquest llibre inclou diverses entrevistes a Chistie, entre les quals hi ha una conversa molt interessant amb l’historiador Georges Duby.Amb motiu d’aquest 30è aniversari, l’any passat, Les Arts Florissants va rescatar una de les obres emblemàtiques del seu repertori, que en el seu moment va significar la seva consagració: Atys de Lully. Enregistrada a l’Opéra Comique de Paris i editada per la discogràfica Fra Music, compta amb les veus de Bernard Richter, Stéphanie d’Oustrac, Emannuelle de Negri i Nicolas Rivenc, entre d’altres. La direcció escènica és de Jean-Marie Villégier.