dijous, 23 de febrer de 2012

Liceu: still alive!

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona està immers darrerament en un mar de polèmica, principalment pel seu funcionament intern com a institució. Cal recordar, però, la seva constant tasca de divulgació del món operístic a la nostra ciutat. 


Precisament enguany s’han editat en format DVD tres òperes ja clàssiques produïdes pel Gran Teatre del Liceu: Carmen, El Rapte del Serrall i, aquest mes, Tannhäuser.

Un gran pintor com Antoni Tàpies, artista plàstic i wagnerià de soca-rel, s’hauria sentit identificat, si més no, amb la proposta que Robert Carsen ens planteja: el conflicte etern que sosté el geni artístic revolucionari, sempre incomprès i finalment aïllat per la seva gosadia rupturista, amb els cànons establerts per la societat. Carsen actualitza el concurs de trobadors medieval, una espècie de Jocs Florals a l’alemanya, i l’adapta al món artístic trepidant de la modernitat, on la força i l’eròtica del món visual ha esborrat la poètica del cant vocal; un món nou on el prestigi i la riquesa esdevenen la moneda de canvi, amb plantejaments i qüestionaments estètics no mancats de conflictes personals: estètica, erotisme, espiritualitat i luxúria, entre d’altres.Amb un repartiment de veus wagnerianes ja conegut pel gran públic, com Peter Seiffert, Petra Maria Schnitzer, Béatrice Uria-Monzon, Markus Eiche i Günther Groissböck, i la direcció musical, de l´Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu per Sebastian Weigle. Sí, sense cap mena de dubte, amb  polèmica o sense, el Liceu segueix viu malgrat tot!!

1 comentari:

Joaquim ha dit...

Malauradament això de moment s'ha acabat i en una errònia decisió, s'ha tallat un dels camins per donar a conèixer l'activitat del teatre i alhora guanyar nou públic.
Ni noves gravacions, ni transmissions als cinemes. Anem endarrere com els crancs