dimecres, 25 d’abril de 2012

S’edita en DVD el ballet Tod in Venedig, de John Neumeier, amb el Hamburg BallettAcaba de sortir al mercat l’aclamat ballet de Neumeier, Tod in Venedig (Mort a Venècia), que es va poder veure al Liceu durant la temporada 2007/2008.

Enregistrada al Festspielhaus Baden-Baden el 2004, aquesta “dansa macabra,” com el subtitula el coreògraf del Hamburg Ballett, l’edita ara Arthaus i compta amb els principals ballarins que varen actuar al Liceu: Lloyd Riggins, Laura Cazzaniga, Ivan Urban i Hélène Bouchet.

Es tracta d’una adpatació lliure del relat homònim  de Thomas Mann (la mateixa temporada es va programar l’òpera Death in Venice, de Britten) dividit en deu escenes, amb música de Bach i Wagner.

El dvd inclou una entrevista amb John Neumeier, així com un film de Norbert Belharz: Another liebestod/Der andere Liebestod (en alemany, amb subtítols en anglès i francès).El programa de mà, publicat en ocasió de les representacions d’aquesta obra el maig del 2008, conté una interessant entrevista amb el coreògraf.