dimecres, 13 de juny de 2012

El David visita el Liceu

El David visita el Liceu presenta una història fantàstica a partir de la recreació d’una visita escolar al Liceu.


El David i el Jan acudeixen amb certa desgana a una visita escolar al Liceu i sense saber com es troben descobrint els secrets més amagats d’un teatre per dins, acompanyats per unes guies molt especials: les muses de les pintures del sostre del Saló dels Miralls.

L’autora del llibre, Montserrat Roca, coneix bé tot el que amaga aquest teatre, ja que forma part del col·lectiu de guies i sap quins detalls i quines històries atrapen el visitant infantil i juvenil. D’aquesta manera aquest llibre intenta entretenir el lector amb un relat fantàstic al mateix temps que, tal com diu Joan Matabosch al pròleg, “permet als nois i noies endinsar-se en la complexitat d’un teatre vist per dins i, el que és més important, els permet concloure que l’art que s’hi fa els afecta i que pot ser una companyia valuosa per a tota la vida.”

El llibre, que es va presentar a l’auditori de la botiga Laie Liceu el passat 24 de maig amb la presència de l’autora i de l’il·lustrador Joan M. Celorio, omple una mica el buit existent en llibres d’arts escèniques per a nens.