dilluns, 26 de novembre de 2012

Lulú, o un guardó a la fatalitat femeninaLa coproducció de l'òpera Lulu d'Alban Berg produïda pel Gran Teatre del Liceu en col·laboració amb el Grand Théâtre de Genève i enregistrada a l’any 2010, ha estat premiada com al millor dvd d’òpera de l'any amb el guardó Diapason d'or de l'année.


És un dels premis europeus més significatius i l’atorga un jurat integrat per crítics de la revista Diapason i per programadors de l’emissora de radio France Musique, dos referents de la crítica de música clàssica. Tot un èxit, si tenim en compte no sols l’estil musical atonal de l’òpera sinó també la provocativa i agosarada producció escènica d´Olivier Py, on exposa una reflexió personal i innovadora sobre el sexe i la mort, representada amb quadres escènics inspirats en l’expressionisme pictòric alemany de la República de Weimar.

L’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, sota el comandament musical impecable de Michael Boder, acompanya les veus de Patricia Petibon (qui va rebre el Premi Maria Callas de l’Académie du Disque Lyrique de Paris per aquesta producció), Julia Juon, Ashley Holland i Paul Groves. Un premi internacional que demostra, un cop més, que en temps de crisi no valen excuses, sinó projectes valents i inspirats de gran vàlua cultural. Esperem que el gremi del món polític en prengui nota!!